Her er du : Forsiden Billeder
 
Billeder
Tur til Frankrig, Belgien og Holland - 24 - 30 AUG 2018 (150)
Tur til Frankrig, Belgien og Holland - 24 - 30 AUG 2018

Billedserien fortæller om busturen "I de sønderjyske fodspor fra 1. verdenskrig” fra FRE 24 AUG til TOR 30 AUG 2018 med 34 deltagere. Jørgen Flintholm Hansen fra Dragør var turens meget kyndige vejleder.

Billedserien viser 150 glimt fra turen gennem Tyskland, Belgien, Frankrig og Holland. Der er billeder fra de allerfleste af turens mange stoppunkter, hvad enten det var mindesmærker eller udsigtspunkter, gravpladser eller kirkegårde, museer eller informationssteder.

En af deltagerne på turen, Jens Madsen har endnu en gang været så venlig at stille sine billeder til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download.  Jens Madsens originale billeder er meget fine og af høj teknisk kvalitet. Men til brug på foreningens websted er disse billeder stærkt tilpasset til nem og hurtig visning. Der er foretaget et udvalg af billederne efter det princip, at der gerne skulle være turdeltagere med på billedet. Billederne er forsøgt puslet ind i kronologisk orden. Billedseriens enkelte billeder har ikke originalernes størrelse eller skarphed og er derfor ikke særligt egnede til download og udskrivning.

 

Antal billeder i gruppen: 150
Antal visninger: 152 x
Tur til Sikringsstilling Nord - LØR 16 JUN 2018 (84)
Tur til Sikringsstilling Nord - LØR 16 JUN 2018

Billedserien fortæller om busturen "På sporet af Første Verdenskrig i Sønderjylland" LØR 16 JUN 2018 med 50 deltagere. Sten Boye Poulsen og Henning Ladefoged Sørensen var kyndige vejledere på turen bistået af foreningens formand, Frede Tychsen.

Turens første stoppunkt var Zeppeliner Museet i Tønder, hvor vi efter en lidt hektisk start fik en spændende fortælling om de store luftskibe ved René Rasmussen. Herefter besøgte vi udvalgte dele af Sikringsstilling Nord / Sicherrungsstellung Nord. De første stop var ved bunkeren i Øster Gasse og ved den nyfundne bunker "Elfriede" i Arild Ferieby. Efter frokosten på "Kløver Es" / Hellevad Kro fortsatte turen til det enorme anlæg ved Gammelskov og inden kaffen med lagkage på Slukefter Kro, nåede vi anlægget i Strandelhjørn. Snusk og kulde gjorde, at vi efter kaffen blev i bussen ved anlægget i Lerskov, men i Andholm var vejret igen til aen tur rundt i anlægget. Turen sluttede ved Mindehøjen i Broager.

En af deltagerne på turen, Jens Madsen har igen været så venlig at stille sine billeder til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download.  Jens Madsens originale billeder er meget fornemme og af høj kvalitet. Men til brug på foreningens websted er disse billeder stærkt tilpasset til nem og hurtig visning. Desuden har Sten Boye Poulsen og Jens Verner Nielsen fra turudvalget bidraget med billeder til serien. Der er foretaget et udvalg af billederne efter der princip, at der gerne skulle være turdeltagere med på billedet. Billederne er forsøgt puslet ind i kronologisk orden. Billedseriens enkelte billeder har ikke originalernes størrelse eller skarphed og er derfor ikke særligt egnede til download og udskrivning.

 

 

 

Antal billeder i gruppen: 84
Antal visninger: 302 x
Tur til Odsherred - 23 - 25 MAJ 2018 (100)
Tur til Odsherred - 23 - 25 MAJ 2018

Billedserien fortæller om busturen til Odsherred i dagene fra ONS 23 AUG til FRE 25 MAJ 2018 med 30 deltagere og med Tom Specht som en meget kyndig turguide.

Turens højdepunkter var besøg på Dragsholm slot med frokost og rundvisning, besøg i flere spændende kirker som f.eks. Fårevejle Kirke og Højby kirke, turen gennem de naturskønne Veddinge Bakker og gennem det helt specielle landskab over den tørlagte Lammefjord.

En af deltagerne på turen, Jens Madsen har igen været så venlig at stille sine billeder til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. Jens Madsens originale billeder er meget fornemme og af høj kvalitet. Men til brug på foreningens websted er disse billeder stærkt tilpasset til nem og hurtig visning og der er valgt 100 biller ud af Jens Madsens oprindelige godt 250 billeder.

Billedseriens enkelte billeder har således slet ikke originalernes størrelse eller skarphed og er derfor ikke særligt egnede til download og udskrivning.

 

Antal billeder i gruppen: 100
Antal visninger: 419 x
Tur til Gotland - 25-30 AUG 2017 (155)
Tur til Gotland - 25-30 AUG 2017

Billedserien fortæller om busturen til Gotland i dagene fra FRE 25 AUG til ONS 30 AUG 2017 med 56 deltagere og med Carsten Porskrog Rasmussen som en meget kyndig turguide.

En af deltagerne på turen, Jens Madsen har igen været så venlig at stille sine billeder til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. Jens Madsens originale billeder er meget fornemme og af høj kvalitet - og der var rigtig mange af dem.

Men til brug på foreningens websted er disse billeder stærkt tilpasset til nem og hurtig visning og der er valgt en overskuelig mængde ud af de oprindeligt 698 billeder. Billedseriens enkelte billeder har således slet ikke originalernes størrelse eller skarphed og er derfor ikke særligt egnede til download og udskrivning.

 

Antal billeder i gruppen: 155
Antal visninger: 2298 x
Tur til Christiansfeld - LØR 24 JUN 2017 (25)
Tur til Christiansfeld - LØR 24 JUN 2017

Billedserien fortæller om busturen til Christiansfeld og Haderslev LØR 24 JUN 2017.

En af deltagerne på turen, Jens Madsen har været så venlig at stille sine billeder til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. Jens Madsens originale billeder er meget fornemme og af høj kvalitet. Men til brug på foreningens websted er disse billeder stærkt tilpasset til nem og hurtig visning. De har således slet ikke originalernes størrelse eller skarphed og er derfor ikke særligt egnede til download og udskrivning.

Billedserien har motiver fra afgangen fra Sønderborg Slot, fra de nyrestaurerede gader i Christiansfeld, fra kirken (Salshuset) og fra kirkegården (Gudsageren). Serien slutter med billeder fra Tyrstrup Kirke og endelig et enkelt billede fra Lennart Madsens foredrag på museet i Haderslev.

 

 

Antal billeder i gruppen: 25
Antal visninger: 798 x
Tur til Lolland, Falster og Møn fra TIR 30 MAJ til TOR 1 JUN 2017 (20)
Tur til Lolland, Falster og Møn fra TIR 30 MAJ til TOR 1 JUN 2017

Billedserien fortæller om busturen til Sydhavsøerne, Lolland, Falster og Møn i dagene TIR 30 MAJ - TOR 1 JUN 2017.

En af deltagerne på turen, Jens Madsen har været så venlig at stille sine billeder til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. Jens Madsens originale billedserie er omfattende og af høj kvalitet. Der er her foretaget et udvalg af billederne fra den store serie, og disse billeder er stærkt tilpasset til nem og hurtig visning på webstedet. De har således slet ikke originalernes størrelse eller skarphed og er derfor ikke velegnede til download og udskrivning.

Jens Madsens billedserie har motiver fra Tranekær Slot på turen over og fra Maribo og Nykøbing, fra Stege og fra Elmelunde Kirke, fra Møns Klint og fra Liselund, fra Kippinge Kirke og fra Vordingborg og endelig fra Karrebæksminde på turen hjem.

 

Antal billeder i gruppen: 20
Antal visninger: 546 x
Tur til Kongernes Jelling - LØR 18 JUN 2016 (30)
Tur til Kongernes Jelling - LØR 18 JUN 2016

Billedserien fortæller om sommerudflugten til Kongernes Jelling LØR 18 JUN 2016.

En af deltagerne på turen, Jens Madsen har stillet sine billeder til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. Dog er billederne efterfølgende stærkt tilpasset til nem og hurtig visning på webstedet, så de er ikke velegnede til download og udskrivning.

De første billeder i serien er fra Skibet Kirke, hvor sognepræsten, Ulrik Overgaard viser rundt. De følgende billeder er fra Jelling Monumenterne og fra oplevelsescenteret Kongernes Jelling med udsigt over hele området. Den nye runesten på seriens sidste billeder er udført af kunstneren Erik Sandquist i 2005.

 

Antal billeder i gruppen: 30
Antal visninger: 1757 x
Tur til Middelalderens Sjælland - 22-24 MAJ 2016 (19)
Tur til Middelalderens Sjælland - 22-24 MAJ 2016

Billedserien fortæller om turen til Middelalderens Sjælland i dagene SØN 22 MAJ til TIR 24 MAJ 2016.

En af deltagerne på turen, Jens Madsen har stillet sine billeder til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. Dog er billederne efterfølgende stærkt tilpasset til nem og hurtig visning på webstedet, så de er ikke velegnede til download og udskrivning.

 

Antal billeder i gruppen: 19
Antal visninger: 1067 x
Tur til Kongeågrænsen - LØR 13 JUN 2015 (26)
Tur til Kongeågrænsen - LØR 13 JUN 2015

Billedserien fortæller om sommerudflugten LØR 13 JUN 15 langs den grænse, der blev resultatet af krigen i 1864 - Kongeågrænsen.

Vejret var ikke det allerbedste, og det meste af dagen tilbragte vi i bussen på turen fra Hvidding og Vester Vedsted og langs Kongeåen til Genforeningsmuseet ved Christiansfeld.

Derfor var det begrænset, hvor meget der blev fotograferet undervejs. Men to af deltagerne på turen - Jens Madsen og Holger Jørgensen - har stillet deres billeder til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. Dog er billederne stærkt tilpasset til nem og hurtig visning på webstedet, så de er ikke velegnede til download og udskrivning.

Fotografierne i serien er forsøgt arrangeret i kronologisk orden efter optagelsestidspunktet. Det er muligt at se billederne enkeltvis eller som en fortløbende dias-serie.

Fotoserien viser glimt fra de steder, vi gjorde holdt undervejs - fra Hvidding-Vedsted jernbanestation fra 1887, hvor der nu er statshospital, fra Skibelund Krat med de mange mindesten, fra frokosten i Herregårdskælderen på Sønderskovgård, fra Skamlingsbanken og fra Genforeningsmuseet over for Den gamle Grænsekro, hvor vi fik eftermiddagskaffen.

 

Antal billeder i gruppen: 26
Antal visninger: 2128 x
Tur til Rom - TOR 28 MAJ-TIR 2 JUN 2015 (105)
Tur til Rom - TOR 28 MAJ-TIR 2 JUN 2015

Billedserien fra turen til Rom i dagene 26 MAJ til 2 JUN 2015 er sammensat af flere af de fotograferende turdeltageres billeder. Bridget Semak, Iver og Annegrete Dall, Jens Madsen, Leif Louring-Andersen og Søren Andersen har alle været villige til at dele deres billeder med de øvrige turdeltagere.

Det blev en samling på over 500 meget flotte billeder, som nu ligger til grund for denne udvalgte serie. Alle de fem fotografers billeder er blandet sammen i et forsøg på at sætte billederne ind i kronologisk orden. Udvælgelseskriteriet har været, at der skal være deltagere fra turen med på billedet ud fra den betragtning, at billeder af de mange seværdigheder kan være tilgængelige så mange andre stedet på nettet.

Det er således blevet en serie på 105 udvalgte billeder til  fremlæggelse på webstedet til frit gennemsyn for alle interesserede og til eventuel download. Dog er billederne stærkt tilpasset til nem og hurtig visning på webstedet, så de er ikke velegnede til download og udskrivning.

 

Antal billeder i gruppen: 105
Antal visninger: 4054 x
Tur til Föhr - LØR 14 JUN 2014 (31)
Tur til Föhr - LØR 14 JUN 2014

Serien fortæller om sommerudflugten i det flotte vejr LØR 14 JUN 14 til Föhr. Billederne stilles til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. Dog er billederne stærkt tilpasset til nem og hurtig visning på webstedet, så de er ikke velegnede til download og udskrivning.

Fotografierne her på webstedet er forsøgt arrangeret i kronologisk orden efter optagelsestidspunktet. Det er muligt at se billederne enkeltvis eller som en fortløbende dias-serie.

Fotoserien viser glimt fra færgeturen gennem det ekstremt lavvandede farvand mellem Dagebüll og Wyk og fra slendreturen gennem Wyk under skoleleder Anders Marcussens kyndige ledelse. Der er også billeder fra eftermiddagens "Inselrundfahrt" med stop ved diget ved Dunsum og ved den imponerende "Friesendom" i Nieblum.

 

Antal billeder i gruppen: 31
Antal visninger: 1965 x
Tur til Rügen - 24-27 MAJ 2014 (113)
Tur til Rügen  - 24-27  MAJ 2014

På busturen til Rügen i dagene 24-27 MAJ 14 blev der fotograferet ivrigt i det flotte vejr. To af deltagerne, Paul Emiel Jepsen og Jens Madsen har samarbejdet om at lave en billedserie på mere en 400 billeder til turens deltagere.

Paul Emiel Jepsen og Jens Madsen har givet tilladelse til, at deres billeder også bliver gjort tilgængelige for øvrige medlemmer af Historisk Samfund for Als og Sundeved. Her er der foretaget et begrænsende udvalg af de mange flotte billeder. Kriteriet har været, at der skal være deltagere fra turen med på billedet ud fra den betragtning, at billeder af seværdighederne undervejs kan være tilgængelige andre stedet på nettet.

Det er derved lykkedes at reducere den oprindelige billedserie til 113 udvalgte billeder til  fremlæggelse på webstedet til frit gennemsyn og evt download. Dog er billederne stærkt tilpasset til nem og hurtig visning på webstedet, så de er ikke velegnede til download og udskrivning.

Folderen med beskrivelse af turen kan findes lige her link

 

Antal billeder i gruppen: 113
Antal visninger: 5171 x
Tur til Amsterdam og Bruxelles - 19-24 AUG 2013 (20)
Tur til Amsterdam og Bruxelles - 19-24 AUG 2013

Efter busturen til Amsterdam og Bruxelles 19-24 AUG 13 påtog Ivan Skjoldager sig at lave en CD med udvalgte billeder fra turen.

Deltagerne på turen sendte ca. 1200 billeder til Ivan Skjoldager og heraf har han udvalgt ca. 300 billeder til CDen. Og herfra har Ivan Skjoldager så igen udvalgt 20 billeder til fremlæggelse på webstedet til frit gennemsyn og evt download. Dog er billederne stærkt tilpasset til nem og hurtig visning på webstedet, så de er ikke velegnede til download og udskrivning.

Folderen med beskrivelse af turen kan findes lige her link

 

Antal billeder i gruppen: 20
Antal visninger: 1778 x
Tur til Haderslev - LØR 22 JUN 2013 (52)
Tur til Haderslev - LØR 22 JUN 2013

Serien giver indtryk af den vellykkede sommerudflugt LØR 22 JUN 13 til Haderslev og Årøsund. Billederne stilles til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. Dog er billederne stærkt tilpasset til nem og hurtig visning på webstedet, så de er ikke velegnede til download og udskrivning.

Fotografierne  er her på webstedet arrangeret i kronologisk orden efter optagelsestidspunktet. Det er muligt at se billederne enkeltvis eller som en fortløbende dias-serie.

Fotoserien viser glimt fra besøget på Haderslev Museum, hvor museumsinspektør Lennart Madsen viste rundt på Museum Sønderjyllands afdeling for arkæologi med besøg på magasiner, arkiver, bibliotek og værksteder. Der er også billeder fra Starup Kirke, hvor Christian Fægteborg fortalte indgående om kirkens særprægede bygningshistorie. Og endelig er der en del billeder fra den - trods gråvejret - flotte tur med hjuldamperen Helene gennem Haderslev Fjord fra Årøsund tilbage til Haderslev. Til slut er der et enkelt billede fra det korte ophold ved Slivsøen.

Tilføjelse FRE 5 JUL:
En af deltagerne på turen, Paul Emiel Jepsen har venligst stillet sine billeder fra turen til rådighed for webstedet brugere på lige vilkår som for de oprindelige billeder. De tilføjede billeder er forsøgt placeret i kronologisk orden sammen med de oprindelige billeder. Det er derfor ikke muligt at se, hvem der har taget hvilke billeder.

 

 

Antal billeder i gruppen: 52
Antal visninger: 3151 x
Tur til Celle - TIR 28 MAJ - TOR 30 MAJ 2013 (81)
Tur til Celle - TIR 28 MAJ - TOR 30 MAJ 2013

På forårets bustur til Celle "I Caroline Mathildes fodspor" TIR 28 MAJ til TOR 30 MAJ 2013 tog en af turens deltagere, Christian Fægteborg en lang række fotografier undervejs. Et stort udvalg af de mange billeder er nu stillet til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. Billederne er dog tilpasset til nem og hurtig visning på webstedet og derfor ikke specielt velegnede til download og udskrivning.

Der er mere end 80 billeder i serien, der på webstedet er arrangeret i kronologisk orden efter optagelsestidspunktet. Det er muligt at se billederne enkeltvis eller som en fortløbende dias-serie.

Serien viser mange eksempler på de enestående og ofte meget særprægede gamle bygninger i Celle, Uelzen, Lüneburg og Lauenburg, og en del billeder udsøger specielle bemærkelsesværdige detaljer.

 

Antal billeder i gruppen: 81
Antal visninger: 4413 x
Tur til Wittenberg - SØN 26 AUG - FRE 31 AUG 12 (60)
Tur til Wittenberg - SØN 26 AUG - FRE 31 AUG 12

På den nyligt velgennemførte bustur til Midttyskland 26 - 31 AUG blev der fotograferet ivrigt undervejs. Den ene af turlederne, Ivan Skjoldager har stillet sine billeder til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. Billederne er tilpasset til nem og hurtig visning på webstedet, så de er ikke specielt velegnede til download og udskrivning.

Der er ikke mindre end 60 fine billeder i serien, der på webstedet er arrangeret i kronologisk orden efter optagelsestidspunktet. Det er muligt at se billederne enkeltvis eller som en fortløbende dias-serie.

Serien viser glimt fra bl.a. besøget ved Frederik den Stores lystslot Sanssouci i Potsdam, fra de gamle Luther-byer Wittenberg og Torgau, fra Wartburg og Weimar. Og ved alle fotograferingerne har Ivan Skjoldager bestræbt sig på at fortælle om mere busturen end om de besøgte seværdigheder. Derfor er der ikke mange billeder uden turdeltagerne på - billeder af bygninger og andre seværdigheder kan jo findes så mange andre steder på nettet!

 

Antal billeder i gruppen: 60
Antal visninger: 4317 x
Tur til Slesvig - LØR 2 JUN 12 (21)
Tur til Slesvig - LØR 2 JUN 12

Serien indeholder en snes billeder fra busturen til Slesvig, der startede ved Danevirke Museet med besigtigelse af Valdemarsmuren og den rekonstruerede 1864-skanse. Efter en byrundtur med besøg i domkirken med Bordensholmer alteret, et smut omkring rådhuset delvist i de gamle klosterbygninger og en tur rundt i det gamle fiekserleje, Holm, gik turen til A.P.Møller Skolen, hvor afdelingsleder Klaus Plön engageret viste rundt. På turen tilbage til Sønderborg var der undervejs kaffe i den gamle, historiske kro i Oversø og en rundvisning i Oversø Kirke.

 

Antal billeder i gruppen: 21
Antal visninger: 2778 x
Generalforsamling - TOR 15 MAR 12 (7)
Generalforsamling - TOR 15 MAR 12
Antal billeder i gruppen: 7
Antal visninger: 1669 x
Tur til Løjt Land - 24 SEP 11 (7)
Tur til Løjt Land - 24 SEP 11
Antal billeder i gruppen: 7
Antal visninger: 1355 x
Tur til Sydfyn - LØR 3 SEP 11 (20)
Tur til Sydfyn - LØR 3 SEP 11

Her er 20 billeder fra efterårsudflugten LØR 3 SEP 11. De stilles til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og til evt. download til egen samling. Billedernes kvalitet er tilpasset brugen her på webstedet, så de er ikke særligt egnede til udskrivning!

Billederne er fra de fleste af turens stoppunkter - Horne Kirke, Horne Præstegård, Keld Moseholms skulpturværksted i Bjerne, frokosten på Dyreborg Havn, Kaleko Mølle, familien Johansens gamle gård i Svanninge Bakker og fra Grubbe Mølle - og et udsnit af turens 44 deltagere er med på næsten alle billederne.

 

Antal billeder i gruppen: 20
Antal visninger: 1654 x
Tur til Sydengland - MAN 29 AUG - LØR 3 SEP 11 (55)
Tur til Sydengland - MAN 29 AUG - LØR 3 SEP 11
Antal billeder i gruppen: 55
Antal visninger: 5161 x
Tur til Berlin - MAN 23 - FRE 27 AUG 10 (60)
Tur til Berlin - MAN 23 - FRE 27 AUG 10
Antal billeder i gruppen: 60
Antal visninger: 3790 x
Tur til Jollmands Gård - LØR 12 JUN 10 (30)
Tur til Jollmands Gård - LØR 12 JUN 10
Antal billeder i gruppen: 30
Antal visninger: 2558 x
Tur til Over Lerte - LØR 13 JUN 09 (25)
Tur til Over Lerte - LØR 13 JUN 09

Der er i alt 25 billeder fra sommerudflugten LØR 13 JUN 09. De stilles til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og til evt. download til egen samling. Dog er billedernes kvalitet tilpasset brugen her på webstedet, så de er ikke særligt egnede til udskrivning!

Billederne viser turen fra afgangen ved Sønderborg Slot, rundvisningen i mindelunden Skibelund Krat og på Skibelund Gymnastik- & Idrætsefterskole. Der er også billeder med turens 30 deltagere på de to museer i Over Lerte - Dansk Klokkemuseum og Sønderjysk Skolemuseum.

 

Antal billeder i gruppen: 25
Antal visninger: 2690 x
Provst Karstensens 200 års dag - LØR 25 APR 09 (4)
Provst Karstensens 200 års dag - LØR 25 APR 09
Antal billeder i gruppen: 4
Antal visninger: 1266 x
Tur til Hallig Hooge - LØR 13 SEP 08 (53)
Tur til Hallig Hooge - LØR 13 SEP 08
Antal billeder i gruppen: 53
Antal visninger: 3462 x
Tur til alsiske fyrtårne - LØR 7 JUN 2008 (20)
Tur til alsiske fyrtårne - LØR 7 JUN 2008

Turen rundt til de gamle alsiske fyrtårne foregik lørdag eftermiddag 7 juni 2008. I det flotteste sommervejr mødtes 80 tilmeldte medlemmer på P-pladsen på Drejet ved foden af Kegnæs Fyr.

Oppe ved fyret fortalte Jens Verner Nielsen om fyrets historie suppleret af fyrleder Niels Junker. Derefter startede den lange bilkortege mod støbejernsfyret ved Gammel Pøl. Her fortalte Egon Bauer - på det nydeligste iført fyrpasserkasket - om fyrets historie og dramatiske hændelser ved fyret. Marie Michelsen, der som ung under Besættelsen havde hjulpet sin far med at passe fyret, kunne supplere med flere oplysninger.

Efter en flot tur op gennem Nørreskoven fortalte Christian Fægteborg - om kap med utålmodige turister, der gerne ville have deres biler ud fra P-pladsen - om Taksensand Fyrs opførelse og historie.

På vej videre videre nordpå gik det galt! En del af bilkortegen kom på afveje og måtte vende på en mark, inden vi nåede frem til Tranerodde Fyr, hvor Jørgen Dahl fortalte om fyret og om farvandet ud for fyret.

Efter kaffen i Nordborg på "Asian Wokhouse". hvor der var udstilling og salg af postkort med akvareller af de alsiske fyrtårne, gik turen videre til Nordborg Fyr ved Augustenhof. Her fortalte Jens Møller om fyrets historie og om egne oplevelser i forbindelse med pasningen af fyret.

Kort før kl. 18:00 skiltes vi efter en dejlig dag med godt humør hele vejen gennem de smukkeste alsiske landskaber, mætte af indtryk og med mod på den nødvendige efterfølgende bilvask.

 

 

Antal billeder i gruppen: 20
Antal visninger: 1902 x
Receptionen TOR 13 MAR 08 (13)
Receptionen TOR 13 MAR 08
Ved receptionen i Østre Forgemak på Sønderborg Slot kom mange af foreningens medlemmer og venner for at hilse på. Der var taler af foreningens formand, Lorenz P. Christensen, af formanden for Historisk Samfund for Sønderjylland, Hans Schultz Hansen og af museets leder, Peter Dragsbo. Medlem nr. 1600,  Karin Andersen fra Nordborg fik overrakt en velkomstgave. I dagens anledning blev årbøgerne solgt til halv pris.

 

Antal billeder i gruppen: 13
Antal visninger: 1338 x
Kransenedlæggelse TOR 13 MAR 08 (13)
Kransenedlæggelse TOR 13 MAR 08

Jubilæumsdagen startede fra morgenstunden, hvor medlemmer af bestyrelsen sammen med andre interesserede mødtes ved Sankt Marie Kirkes kirkegård for sammen at mindes tidligere formænd og museumsledere.

Senere på dagen blev der også lagt krans på  Harald Roesdahls grav i Tandslet.

 

Antal billeder i gruppen: 13
Antal visninger: 1282 x
Tur til Hüttener Berge - LØR 8 SEP 07 (2)
Tur til Hüttener Berge - LØR 8 SEP 07
Antal billeder i gruppen: 2
Antal visninger: 1443 x
Sture-tur LØR 16 JUN 07 (10)
Sture-tur LØR 16 JUN 07

I Thomas Stures Fodspor

Turen i egne biler lørdag eftermiddag 16 juni 2007 gik til Helvedgård i Nørreskoven, Østerholm slotsruin og Notmark kirke med kaffe på Notmarkhus.

Trods regn og snusk havde de ca. 70 deltagere en både rar og hyggelig og informativ og oplysende eftermiddag under Christian Fægteborgs kyndige ledelse.

 

Antal billeder i gruppen: 10
Antal visninger: 1572 x
Vis antal 
 
Powered by Phoca Gallery