RSS
Bustur om søfart til Kalvø, Aabenraa og Løjt - LØR 3 JUN 2023

Billedserien fortæller om heldagsturen om sønderjysk søfart til Aabenraa, Kalvø og Rundemølle på Løjt.

Turlederen Jens Verner Nielsen fgotograferede ind imellem på turen, og det er blevet til en lille billedserie til gennemsyn og evt download for foreningens medlemmer og andre interesserede. . Billederne stærkt tilpasset til nem og hurtig visning på webstedet, så de er ikke velegnede til download og udskrivning.

 

Antal billeder i kategori: 24
Kategori set: 1617x
Bustur i pramdragernes fodspor 23. til 25. maj 2023

Billedserien fortæller om turen over 3 dage langs Gudenåen i pramdragernes fodspor. Turen fandt sted i dagene TIR 23 MAJ til TOR 25 MAJ 2023

To af deltagerne på turen, Jens Madsen og Sten Boye Poulsen har stillet deres billeder fra turen til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. Dog er billederne efterfølgende stærkt tilpasset til nem og hurtig visning på webstedet, så de er ikke specielt velegnede til download og udskrivning. De to deltagere tog tilsammen 367 billeder fra turen, men af hensyn til tilgængeligheden er antallet reduceret til en overskuelig mængde på 103 billeder.

 

 

Antal billeder i kategori: 103
Kategori set: 3005x
Turen til Oslo - TOR 25 AUG - MAN 29 AUG

Billedserien fortæller om turen over 5 dage til Oslo - med fokus på den danske historie. Turen fandt sted i dagene TOR 25 AUG til MAN 29 AUG 2022.

To  af deltagerne på turen, Jens Madsen og Sten Boye Poulsen har stillet deres billeder fra turen til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. Dog er billederne efterfølgende stærkt tilpasset til nem og hurtig visning på webstedet, så de er ikke velegnede til download og udskrivning. De to deltagere tog tilsammen 868 billeder fra turen, men af hensyn til tilgængeligheden er antallet reduceret til en overskuelig mængde på 165 billeder.

 

 

Antal billeder i kategori: 165
Kategori set: 7508x
Busturen til BevaringsCenter, Tørning Mølle og Skamlingsbanken - LØR 18 JUN 2022

Billedserien fortæller om heldagsturen til BevaringsCenter Sønderjylland, Tørning Mølle og BesøgsCenter Skamlingsbanken.

Tre af deltagerne på turen - Jens Madsen, Sten Boye Poulsen og Jens Verner Nielsen - har stillet deres billeder fra turen til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. Dog er billederne efterfølgende stærkt tilpasset til nem og hurtig visning på webstedet, så de er ikke velegnede til download og udskrivning.

 

Antal billeder i kategori: 46
Kategori set: 3923x
Busturen

Billedserien fortæller om heldagsturen med overskriften "Vi besøger det tyske mindretal" lørdag den 18. september 2021.

En af deltagerne på turen, Jens Madsen har atter stillet sine billeder fra turen til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. Dog er billederne efterfølgende stærkt tilpasset til nem og hurtig visning på webstedet, så de er ikke velegnede til download og udskrivning.

 

Antal billeder i kategori: 21
Kategori set: 3656x
Tur til Skåne - 30 AUG - 3 SEP 2021

Billedserien fortæller om turen over 5 dage til Skåne - med fokus på den danske historie. Turen fandt sted i dagene MAN 30 AUG - FRE 3 SEP 2021.

En af deltagerne på turen, Jens Madsen har atter stillet sine billeder fra turen til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. Dog er billederne efterfølgende stærkt tilpasset til nem og hurtig visning på webstedet, så de er ikke velegnede til download og udskrivning. Jens Madsen tog rigtig mange fine billeder på turen, men af hensyn til tilgængeligheden er antallet reduceret til en overskuelig mængde på 200 billeder. Det er under halvdelen af Jens Madsens oprindelige billedserie fra turen.

 

Antal billeder i kategori: 200
Kategori set: 9785x
Busturen i St. St. Blichers fodspor - 7-9 SEP 2021

Billedserien fortæller om turen til Midtjylland i St. St. Blichers forspor i dagene TIR 7 SEP til TOR 8 SEP 2021.

En af deltagerne på turen, Jens Madsen har atter stillet sine billeder fra turen til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. Dog er billederne efterfølgende stærkt tilpasset til nem og hurtig visning på webstedet, så de er ikke velegnede til download og udskrivning.

 

Antal billeder i kategori: 133
Kategori set: 7877x
Busturen til

Billedserien fortæller om turen til Fyn under overskriften "Fynske fristelser" i dagene TIR 8 SEP til TOR 10 SEP 2020.

En af deltagerne på turen, Jens Madsen har igen stillet sine billeder til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. Dog er billederne efterfølgende stærkt tilpasset til nem og hurtig visning på webstedet, så de er ikke velegnede til download og udskrivning.

 

Antal billeder i kategori: 115
Kategori set: 9034x
Tur til Dresden - 17-23 AUG 2020

Billedserien fortæller om turen til Dresden med fokus på 2. Verdenskrig i dagene MAN 17 AUG til SØN 23 AUG 2020.

En af deltagerne på turen, Jens Madsen har stillet sine billeder til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. Dog er billederne efterfølgende stærkt tilpasset til nem og hurtig visning på webstedet, så de er ikke velegnede til download og udskrivning.

 

Antal billeder i kategori: 140
Kategori set: 10914x
Tur til Djursland - 20 - 22 AUG 2019

Billedserien fortæller om 3-dagesturen med bus til Djursland fra TIR 20 AUG til TOR 22 AUG 2019 med Tom Specht, Jytte Urban og Sigga Henriksen som turledere.

Billedserien viser turens højdepunkter med besøg på Clausholm Slot, Voldum Kirke, Thorsager Rundkirke og Mols Bjerge den første dag. Fra andendagen er der billeder fra Gammel Estrups forskellige afdelinger, fra Auning Kirke, fra Sostrup Slot og Maria Hjerte Abbedi. Og fra den sidste dag er der billeder fra Rosenholm Slot og fra Hornslet Kirke og til sidst en række billeder fra det enestående byggeri Fjordenhus ved Vejle.

Som det er ved at være en god vane var Jens Madsen med på turen, og tog også denne gang en række meget fine fotografier. Jens har igen været så venlig at stille sine billeder til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. Jens Madsens originale billeder er som altid af høj kvalitet, men til brug på webstedet er billederne stærkt tilpasset til nem og hurtig visning. Der er også denne gang foretaget et udvalg til en overskuelig mængde af de mange fine billeder. Udvælgelsen af billederne er foretaget efter der princip, at der gerne skulle være turdeltagere med på billedet. Billederne bliver vist i kronologisk orden. Billedseriens enkelte billeder har ikke originalernes størrelse eller skarphed og er derfor ikke særligt egnede til download og udskrivning.

 

Antal billeder i kategori: 90
Kategori set: 16645x
Tur til Fredericia LØR 22 JUN 2019

Billedserien fortæller om busturen til "Fæstningsbyen Fredericia" LØR 16 JUN 2018 med 42 deltagere. Henning Ladefoged Sørensen, Povl Callesen og Jens Verner Nielsen var vejledere på turen.

I bussen op til Fredericia fortalte Henning Ladefoged om fæstningens historie med særlig vægt på de slesvigske krige. Turen var en slendretur på og inden for Fredericia Vold. Første stop var Mosaisk Begravelsesplads på Vester Voldgade,  og herfra gik den lange slendretur op på volden og videre til monumentet for oberst Lunding på Danmarks Bastion med 12 stoppunkter med korte informationer undervejs. Videre på og langs Østre Vold til den tidligere Bülows Kaserne, hvorfra turen gik ind i byens gader. Efter et sidste formiddagsstop ved Reformerte Kirke gik vi til frokost med pølsebuffet på Hotel Postgården.

Efter frokosten gik turen videre gennem byens snorlige gader til endnu 11 stoppunkter med informationer inden eftermiddagskaffen på Hotel Gammel Havn. Det blev en lang spadseretur i det flotteste vejr - men også en lidt hård tur for nogen. Enkelte måtte give op undervejs og gå lidt på egen hånd. Turen var målt til 7,7 km, og en medbragt skridttæller viste, at vi gik 18.800 skridt - næsten det dobbelte af den anbefalede dagsration. Så i bussen hjem var de fleste lidt trætte - dog ikke mere, end at vi sammen kunne synge Peter Fabers "Dengang jeg drog af sted".

Som mange gange tidligere var Jens Madsen med på turen, og han fotograferede også denne gang undervejs. Jens har igen været så venlig at stille sine billeder til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download.  Jens Madsens originale billeder er som altid af høj kvalitet, men til brug på webstedet er billederne stærkt tilpasset til nem og hurtig visning. Desuden har Jens Verner Nielsen fra turudvalget bidraget med billeder til serien. Der er foretaget et udvalg af billederne efter der princip, at der gerne skulle være turdeltagere med på billedet. Billederne er forsøgt puslet ind i kronologisk orden. Billedseriens enkelte billeder har ikke originalernes størrelse eller skarphed og er derfor ikke særligt egnede til download og udskrivning.

 

 

 

Antal billeder i kategori: 30
Kategori set: 5469x
Tur til Estland - 12 - 19 JUN 2019

Billedserien fortæller om turen til Estland med afrejse ONS 12 JUN og hjemkomst ONS 19 JUN 2019 med det helt særlige højdepunkt Valdemarsdag lørdag den 15. juni i hovedstaden Tallinn, markeringen af 800 året for Dannebrog som Danmarks flag.

Billedserien viser også oplevelser i Stockholm, bl.a. fra vagtskiftet ved kongeslottet og fra en rundtur i den gamle bydel omkring havnen. Der er optagelser fra turen over Østersøen til Tallinn, og fra hovedstaden er der enestående billeder fra jubilæumsfeslighederne tæt på kongeskibet Dannebrogs ankomst og på modtagelsen af H.M. Dronning Margrethe.

Der er billeder fra alle dagene i Tallinn med glimt blandt mange andre fra havneområdet med besøg på det militærhistoriske museum, fra Tallinns bymur med middelalderlige fæstningstårne, fra domkirken, fra den russisk-ortodokse katedral ”Alexander Nevsky”, fra det gamle rådhus og fra stedet, hvor Dannebrog faldt ned i 1219. Desuden er der billeder fra busture i Tallinns omegn, fra den olympiske landsby fra 1980 og fra et osteri.

Som så ofte før var Jens Madsen med på turen, og han fotograferede også denne gang undervejs. Jens har igen været så venlig at stille sine billeder til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. Jens Madsens originale billeder er som altid af høj kvalitet, men til brug på webstedet er billederne stærkt tilpasset til nem og hurtig visning. Jens Madsen tog rigtig mange billeder på turen. Så mange, at der er foretaget et udvalg til en overskuelig mængde af de mange fine billeder. Udvælgelsen af billederne er foretaget efter der princip, at der gerne skulle være turdeltagere med på billedet. Billederne bliver vist i kronologisk orden. Billedseriens enkelte billeder har ikke originalernes størrelse eller skarphed og er derfor ikke særligt egnede til download og udskrivning.

 

 

Antal billeder i kategori: 140
Kategori set: 12672x
Tur til Sikringsstilling Nord - LØR 16 JUN 2018

Billedserien fortæller om busturen "På sporet af Første Verdenskrig i Sønderjylland" LØR 16 JUN 2018 med 50 deltagere. Sten Boye Poulsen og Henning Ladefoged Sørensen var kyndige vejledere på turen bistået af foreningens formand, Frede Tychsen.

Turens første stoppunkt var Zeppeliner Museet i Tønder, hvor vi efter en lidt hektisk start fik en spændende fortælling om de store luftskibe ved René Rasmussen. Herefter besøgte vi udvalgte dele af Sikringsstilling Nord / Sicherrungsstellung Nord. De første stop var ved bunkeren i Øster Gasse og ved den nyfundne bunker "Elfriede" i Arild Ferieby. Efter frokosten på "Kløver Es" / Hellevad Kro fortsatte turen til det enorme anlæg ved Gammelskov og inden kaffen med lagkage på Slukefter Kro, nåede vi anlægget i Strandelhjørn. Snusk og kulde gjorde, at vi efter kaffen blev i bussen ved anlægget i Lerskov, men i Andholm var vejret igen til en tur rundt i anlægget. Turen sluttede ved Mindehøjen i Broager.

En af deltagerne på turen, Jens Madsen har igen været så venlig at stille sine billeder til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download.  Jens Madsens originale billeder er meget fornemme og af høj kvalitet. Men til brug på foreningens websted er disse billeder stærkt tilpasset til nem og hurtig visning. Desuden har Sten Boye Poulsen og Jens Verner Nielsen fra turudvalget bidraget med billeder til serien. Der er foretaget et udvalg af billederne efter der princip, at der gerne skulle være turdeltagere med på billedet. Billederne er forsøgt puslet ind i kronologisk orden. Billedseriens enkelte billeder har ikke originalernes størrelse eller skarphed og er derfor ikke særligt egnede til download og udskrivning.

 

 

 

Antal billeder i kategori: 84
Kategori set: 12090x
Tur til Frankrig, Belgien og Holland - 24 - 30 AUG 2018

Billedserien fortæller om busturen "I de sønderjyske fodspor fra 1. verdenskrig” fra FRE 24 AUG til TOR 30 AUG 2018 med 34 deltagere. Jørgen Flintholm Hansen fra Dragør var turens meget kyndige vejleder.

Billedserien viser 150 glimt fra turen gennem Tyskland, Belgien, Frankrig og Holland. Der er billeder fra de allerfleste af turens mange stoppunkter, hvad enten det var mindesmærker eller udsigtspunkter, gravpladser eller kirkegårde, museer eller informationssteder.

En af deltagerne på turen, Jens Madsen har endnu en gang været så venlig at stille sine billeder til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download.  Jens Madsens originale billeder er meget fine og af høj teknisk kvalitet. Men til brug på foreningens websted er disse billeder stærkt tilpasset til nem og hurtig visning. Der er foretaget et udvalg af billederne efter det princip, at der gerne skulle være turdeltagere med på billedet. Billederne er forsøgt puslet ind i kronologisk orden. Billedseriens enkelte billeder har ikke originalernes størrelse eller skarphed og er derfor ikke særligt egnede til download og udskrivning.

 

Antal billeder i kategori: 150
Kategori set: 18792x
Tur til Odsherred - 23 - 25 MAJ 2018

Billedserien fortæller om busturen til Odsherred i dagene fra ONS 23 AUG til FRE 25 MAJ 2018 med 30 deltagere og med Tom Specht som en meget kyndig turguide.

Turens højdepunkter var besøg på Dragsholm slot med frokost og rundvisning, besøg i flere spændende kirker som f.eks. Fårevejle Kirke og Højby kirke, turen gennem de naturskønne Veddinge Bakker og gennem det helt specielle landskab over den tørlagte Lammefjord.

En af deltagerne på turen, Jens Madsen har igen været så venlig at stille sine billeder til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. Jens Madsens originale billeder er meget fornemme og af høj kvalitet. Men til brug på foreningens websted er disse billeder stærkt tilpasset til nem og hurtig visning og der er valgt 100 biller ud af Jens Madsens oprindelige godt 250 billeder.

Billedseriens enkelte billeder har således slet ikke originalernes størrelse eller skarphed og er derfor ikke særligt egnede til download og udskrivning.

 

Antal billeder i kategori: 100
Kategori set: 11993x
Tur til Gotland - 25-30 AUG 2017

Billedserien fortæller om busturen til Gotland i dagene fra FRE 25 AUG til ONS 30 AUG 2017 med 56 deltagere og med Carsten Porskrog Rasmussen som en meget kyndig turguide.

En af deltagerne på turen, Jens Madsen har igen været så venlig at stille sine billeder til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. Jens Madsens originale billeder er meget fornemme og af høj kvalitet - og der var rigtig mange af dem.

Men til brug på foreningens websted er disse billeder stærkt tilpasset til nem og hurtig visning og der er valgt en overskuelig mængde ud af de oprindeligt 698 billeder. Billedseriens enkelte billeder har således slet ikke originalernes størrelse eller skarphed og er derfor ikke særligt egnede til download og udskrivning.

 

Antal billeder i kategori: 155
Kategori set: 21913x
Tur til Christiansfeld - LØR 24 JUN 2017

Billedserien fortæller om busturen til Christiansfeld og Haderslev LØR 24 JUN 2017.

En af deltagerne på turen, Jens Madsen har været så venlig at stille sine billeder til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. Jens Madsens originale billeder er meget fornemme og af høj kvalitet. Men til brug på foreningens websted er disse billeder stærkt tilpasset til nem og hurtig visning. De har således slet ikke originalernes størrelse eller skarphed og er derfor ikke særligt egnede til download og udskrivning.

Billedserien har motiver fra afgangen fra Sønderborg Slot, fra de nyrestaurerede gader i Christiansfeld, fra kirken (Salshuset) og fra kirkegården (Gudsageren). Serien slutter med billeder fra Tyrstrup Kirke og endelig et enkelt billede fra Lennart Madsens foredrag på museet i Haderslev.

 

 

Antal billeder i kategori: 25
Kategori set: 7346x
Tur til Lolland, Falster og Møn fra TIR 30 MAJ til TOR 1 JUN 2017

Billedserien fortæller om busturen til Sydhavsøerne, Lolland, Falster og Møn i dagene TIR 30 MAJ - TOR 1 JUN 2017.

En af deltagerne på turen, Jens Madsen har været så venlig at stille sine billeder til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. Jens Madsens originale billedserie er omfattende og af høj kvalitet. Der er her foretaget et udvalg af billederne fra den store serie, og disse billeder er stærkt tilpasset til nem og hurtig visning på webstedet. De har således slet ikke originalernes størrelse eller skarphed og er derfor ikke velegnede til download og udskrivning.

Jens Madsens billedserie har motiver fra Tranekær Slot på turen over og fra Maribo og Nykøbing, fra Stege og fra Elmelunde Kirke, fra Møns Klint og fra Liselund, fra Kippinge Kirke og fra Vordingborg og endelig fra Karrebæksminde på turen hjem.

 

Antal billeder i kategori: 20
Kategori set: 4242x
Tur til Kongernes Jelling - LØR 18 JUN 2016

Billedserien fortæller om sommerudflugten til Kongernes Jelling LØR 18 JUN 2016.

En af deltagerne på turen, Jens Madsen har stillet sine billeder til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. Dog er billederne efterfølgende stærkt tilpasset til nem og hurtig visning på webstedet, så de er ikke velegnede til download og udskrivning.

De første billeder i serien er fra Skibet Kirke, hvor sognepræsten, Ulrik Overgaard viser rundt. De følgende billeder er fra Jelling Monumenterne og fra oplevelsescenteret Kongernes Jelling med udsigt over hele området. Den nye runesten på seriens sidste billeder er udført af kunstneren Erik Sandquist i 2005.

 

Antal billeder i kategori: 30
Kategori set: 8320x
Tur til Middelalderens Sjælland - 22-24 MAJ 2016

Billedserien fortæller om turen til Middelalderens Sjælland i dagene SØN 22 MAJ til TIR 24 MAJ 2016.

En af deltagerne på turen, Jens Madsen har stillet sine billeder til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. Dog er billederne efterfølgende stærkt tilpasset til nem og hurtig visning på webstedet, så de er ikke velegnede til download og udskrivning.

 

Antal billeder i kategori: 19
Kategori set: 4433x
Tur til Kongeågrænsen - LØR 13 JUN 2015

Billedserien fortæller om sommerudflugten LØR 13 JUN 15 langs den grænse, der blev resultatet af krigen i 1864 - Kongeågrænsen.

Vejret var ikke det allerbedste, og det meste af dagen tilbragte vi i bussen på turen fra Hvidding og Vester Vedsted og langs Kongeåen til Genforeningsmuseet ved Christiansfeld.

Derfor var det begrænset, hvor meget der blev fotograferet undervejs. Men to af deltagerne på turen - Jens Madsen og Holger Jørgensen - har stillet deres billeder til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. Dog er billederne stærkt tilpasset til nem og hurtig visning på webstedet, så de er ikke velegnede til download og udskrivning.

Fotografierne i serien er forsøgt arrangeret i kronologisk orden efter optagelsestidspunktet. Det er muligt at se billederne enkeltvis eller som en fortløbende dias-serie.

Fotoserien viser glimt fra de steder, vi gjorde holdt undervejs - fra Hvidding-Vedsted jernbanestation fra 1887, hvor der nu er statshospital, fra Skibelund Krat med de mange mindesten, fra frokosten i Herregårdskælderen på Sønderskovgård, fra Skamlingsbanken og fra Genforeningsmuseet over for Den gamle Grænsekro, hvor vi fik eftermiddagskaffen.

 

Antal billeder i kategori: 26
Kategori set: 8750x
Tur til Föhr - LØR 14 JUN 2014

Serien fortæller om sommerudflugten i det flotte vejr LØR 14 JUN 14 til Föhr. Billederne stilles til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. Dog er billederne stærkt tilpasset til nem og hurtig visning på webstedet, så de er ikke velegnede til download og udskrivning.

Fotografierne her på webstedet er forsøgt arrangeret i kronologisk orden efter optagelsestidspunktet. Det er muligt at se billederne enkeltvis eller som en fortløbende dias-serie.

Fotoserien viser glimt fra færgeturen gennem det ekstremt lavvandede farvand mellem Dagebüll og Wyk og fra slendreturen gennem Wyk under skoleleder Anders Marcussens kyndige ledelse. Der er også billeder fra eftermiddagens "Inselrundfahrt" med stop ved diget ved Dunsum og ved den imponerende "Friesendom" i Nieblum.

 

Antal billeder i kategori: 31
Kategori set: 8015x
Tur til Rügen  - 24-27  MAJ 2014

På busturen til Rügen i dagene 24-27 MAJ 14 blev der fotograferet ivrigt i det flotte vejr. To af deltagerne, Paul Emiel Jepsen og Jens Madsen har samarbejdet om at lave en billedserie på mere en 400 billeder til turens deltagere.

Paul Emiel Jepsen og Jens Madsen har givet tilladelse til, at deres billeder også bliver gjort tilgængelige for øvrige medlemmer af Historisk Samfund for Als og Sundeved. Her er der foretaget et begrænsende udvalg af de mange flotte billeder. Kriteriet har været, at der skal være deltagere fra turen med på billedet ud fra den betragtning, at billeder af seværdighederne undervejs kan være tilgængelige andre stedet på nettet.

Det er derved lykkedes at reducere den oprindelige billedserie til 113 udvalgte billeder til  fremlæggelse på webstedet til frit gennemsyn og evt download. Dog er billederne stærkt tilpasset til nem og hurtig visning på webstedet, så de er ikke velegnede til download og udskrivning.

Folderen med beskrivelse af turen kan findes lige her link

 

Antal billeder i kategori: 113
Kategori set: 18746x
Tur til Amsterdam og Bruxelles - 19-24 AUG 2013

Efter busturen til Amsterdam og Bruxelles 19-24 AUG 13 påtog Ivan Skjoldager sig at lave en CD med udvalgte billeder fra turen.

Deltagerne på turen sendte ca. 1200 billeder til Ivan Skjoldager og heraf har han udvalgt ca. 300 billeder til CDen. Og herfra har Ivan Skjoldager så igen udvalgt 20 billeder til fremlæggelse på webstedet til frit gennemsyn og evt download. Dog er billederne stærkt tilpasset til nem og hurtig visning på webstedet, så de er ikke velegnede til download og udskrivning.

Folderen med beskrivelse af turen kan findes lige her link

 

Antal billeder i kategori: 20
Kategori set: 5046x
Tur til Haderslev - LØR 22 JUN 2013

Serien giver indtryk af den vellykkede sommerudflugt LØR 22 JUN 13 til Haderslev og Årøsund. Billederne stilles til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. Dog er billederne stærkt tilpasset til nem og hurtig visning på webstedet, så de er ikke velegnede til download og udskrivning.

Fotografierne  er her på webstedet arrangeret i kronologisk orden efter optagelsestidspunktet. Det er muligt at se billederne enkeltvis eller som en fortløbende dias-serie.

Fotoserien viser glimt fra besøget på Haderslev Museum, hvor museumsinspektør Lennart Madsen viste rundt på Museum Sønderjyllands afdeling for arkæologi med besøg på magasiner, arkiver, bibliotek og værksteder. Der er også billeder fra Starup Kirke, hvor Christian Fægteborg fortalte indgående om kirkens særprægede bygningshistorie. Og endelig er der en del billeder fra den - trods gråvejret - flotte tur med hjuldamperen Helene gennem Haderslev Fjord fra Årøsund tilbage til Haderslev. Til slut er der et enkelt billede fra det korte ophold ved Slivsøen.

Tilføjelse FRE 5 JUL:
En af deltagerne på turen, Paul Emiel Jepsen har venligst stillet sine billeder fra turen til rådighed for webstedet brugere på lige vilkår som for de oprindelige billeder. De tilføjede billeder er forsøgt placeret i kronologisk orden sammen med de oprindelige billeder. Det er derfor ikke muligt at se, hvem der har taget hvilke billeder.

 

 

Antal billeder i kategori: 52
Kategori set: 10743x
Tur til Celle - TIR 28 MAJ - TOR 30 MAJ 2013

På forårets bustur til Celle "I Caroline Mathildes fodspor" TIR 28 MAJ til TOR 30 MAJ 2013 tog en af turens deltagere, Christian Fægteborg en lang række fotografier undervejs. Et stort udvalg af de mange billeder er nu stillet til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. Billederne er dog tilpasset til nem og hurtig visning på webstedet og derfor ikke specielt velegnede til download og udskrivning.

Der er mere end 80 billeder i serien, der på webstedet er arrangeret i kronologisk orden efter optagelsestidspunktet. Det er muligt at se billederne enkeltvis eller som en fortløbende dias-serie.

Serien viser mange eksempler på de enestående og ofte meget særprægede gamle bygninger i Celle, Uelzen, Lüneburg og Lauenburg, og en del billeder udsøger specielle bemærkelsesværdige detaljer.

 

Antal billeder i kategori: 81
Kategori set: 15454x
Tur til Wittenberg - SØN 26 AUG - FRE 31 AUG 12

På den nyligt velgennemførte bustur til Midttyskland 26 - 31 AUG blev der fotograferet ivrigt undervejs. Den ene af turlederne, Ivan Skjoldager har stillet sine billeder til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. Billederne er tilpasset til nem og hurtig visning på webstedet, så de er ikke specielt velegnede til download og udskrivning.

Der er ikke mindre end 60 fine billeder i serien, der på webstedet er arrangeret i kronologisk orden efter optagelsestidspunktet. Det er muligt at se billederne enkeltvis eller som en fortløbende dias-serie.

Serien viser glimt fra bl.a. besøget ved Frederik den Stores lystslot Sanssouci i Potsdam, fra de gamle Luther-byer Wittenberg og Torgau, fra Wartburg og Weimar. Og ved alle fotograferingerne har Ivan Skjoldager bestræbt sig på at fortælle om mere busturen end om de besøgte seværdigheder. Derfor er der ikke mange billeder uden turdeltagerne på - billeder af bygninger og andre seværdigheder kan jo findes så mange andre steder på nettet!

 

Antal billeder i kategori: 60
Kategori set: 12551x
Tur til Slesvig - LØR 2 JUN 12

Serien indeholder en snes billeder fra busturen til Slesvig, der startede ved Danevirke Museet med besigtigelse af Valdemarsmuren og den rekonstruerede 1864-skanse. Efter en byrundtur med besøg i domkirken med Bordensholmer alteret, et smut omkring rådhuset delvist i de gamle klosterbygninger og en tur rundt i det gamle fiekserleje, Holm, gik turen til A.P.Møller Skolen, hvor afdelingsleder Klaus Plön engageret viste rundt. På turen tilbage til Sønderborg var der undervejs kaffe i den gamle, historiske kro i Oversø og en rundvisning i Oversø Kirke.

 

Antal billeder i kategori: 21
Kategori set: 8982x
Generalforsamling - TOR 15 MAR 12
Antal billeder i kategori: 7
Kategori set: 4735x
Tur til Løjt Land - 24 SEP 11
Antal billeder i kategori: 7
Kategori set: 4320x
Tur til Sydfyn - LØR 3 SEP 11

Her er 20 billeder fra efterårsudflugten LØR 3 SEP 11. De stilles til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og til evt. download til egen samling. Billedernes kvalitet er tilpasset brugen her på webstedet, så de er ikke særligt egnede til udskrivning!

Billederne er fra de fleste af turens stoppunkter - Horne Kirke, Horne Præstegård, Keld Moseholms skulpturværksted i Bjerne, frokosten på Dyreborg Havn, Kaleko Mølle, familien Johansens gamle gård i Svanninge Bakker og fra Grubbe Mølle - og et udsnit af turens 44 deltagere er med på næsten alle billederne.

 

Antal billeder i kategori: 20
Kategori set: 4893x
Tur til Sydengland - MAN 29 AUG - LØR 3 SEP 11
Antal billeder i kategori: 55
Kategori set: 13925x
Tur til Berlin - MAN 23 - FRE 27 AUG 10
Antal billeder i kategori: 60
Kategori set: 11799x
Tur til Jollmands Gård - LØR 12 JUN 10
Antal billeder i kategori: 30
Kategori set: 8641x
Tur til Over Lerte - LØR 13 JUN 09

Der er i alt 25 billeder fra sommerudflugten LØR 13 JUN 09. De stilles til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og til evt. download til egen samling. Dog er billedernes kvalitet tilpasset brugen her på webstedet, så de er ikke særligt egnede til udskrivning!

Billederne viser turen fra afgangen ved Sønderborg Slot, rundvisningen i mindelunden Skibelund Krat og på Skibelund Gymnastik- & Idrætsefterskole. Der er også billeder med turens 30 deltagere på de to museer i Over Lerte - Dansk Klokkemuseum og Sønderjysk Skolemuseum.

 

Antal billeder i kategori: 25
Kategori set: 9022x
Provst Karstensens 200 års dag - LØR 25 APR 09
Antal billeder i kategori: 4
Kategori set: 4265x
Tur til Hallig Hooge - LØR 13 SEP 08
Antal billeder i kategori: 53
Kategori set: 11271x
Tur til alsiske fyrtårne - LØR 7 JUN 2008

Turen rundt til de gamle alsiske fyrtårne foregik lørdag eftermiddag 7 juni 2008. I det flotteste sommervejr mødtes 80 tilmeldte medlemmer på P-pladsen på Drejet ved foden af Kegnæs Fyr.

Oppe ved fyret fortalte Jens Verner Nielsen om fyrets historie suppleret af fyrleder Niels Junker. Derefter startede den lange bilkortege mod støbejernsfyret ved Gammel Pøl. Her fortalte Egon Bauer - på det nydeligste iført fyrpasserkasket - om fyrets historie og dramatiske hændelser ved fyret. Marie Michelsen, der som ung under Besættelsen havde hjulpet sin far med at passe fyret, kunne supplere med flere oplysninger.

Efter en flot tur op gennem Nørreskoven fortalte Christian Fægteborg - om kap med utålmodige turister, der gerne ville have deres biler ud fra P-pladsen - om Taksensand Fyrs opførelse og historie.

På vej videre videre nordpå gik det galt! En del af bilkortegen kom på afveje og måtte vende på en mark, inden vi nåede frem til Tranerodde Fyr, hvor Jørgen Dahl fortalte om fyret og om farvandet ud for fyret.

Efter kaffen i Nordborg på "Asian Wokhouse". hvor der var udstilling og salg af postkort med akvareller af de alsiske fyrtårne, gik turen videre til Nordborg Fyr ved Augustenhof. Her fortalte Jens Møller om fyrets historie og om egne oplevelser i forbindelse med pasningen af fyret.

Kort før kl. 18:00 skiltes vi efter en dejlig dag med godt humør hele vejen gennem de smukkeste alsiske landskaber, mætte af indtryk og med mod på den nødvendige efterfølgende bilvask.

 

 

Antal billeder i kategori: 20
Kategori set: 5470x
Receptionen TOR 13 MAR 08
Ved receptionen i Østre Forgemak på Sønderborg Slot kom mange af foreningens medlemmer og venner for at hilse på. Der var taler af foreningens formand, Lorenz P. Christensen, af formanden for Historisk Samfund for Sønderjylland, Hans Schultz Hansen og af museets leder, Peter Dragsbo. Medlem nr. 1600,  Karin Andersen fra Nordborg fik overrakt en velkomstgave. I dagens anledning blev årbøgerne solgt til halv pris.

 

Antal billeder i kategori: 13
Kategori set: 4430x
Kransenedlæggelse TOR 13 MAR 08

Jubilæumsdagen startede fra morgenstunden, hvor medlemmer af bestyrelsen sammen med andre interesserede mødtes ved Sankt Marie Kirkes kirkegård for sammen at mindes tidligere formænd og museumsledere.

Senere på dagen blev der også lagt krans på  Harald Roesdahls grav i Tandslet.

 

Antal billeder i kategori: 13
Kategori set: 4300x
Tur til Hüttener Berge - LØR 8 SEP 07
Antal billeder i kategori: 2
Kategori set: 4320x
Sture-tur LØR 16 JUN 07

I Thomas Stures Fodspor

Turen i egne biler lørdag eftermiddag 16 juni 2007 gik til Helvedgård i Nørreskoven, Østerholm slotsruin og Notmark kirke med kaffe på Notmarkhus.

Trods regn og snusk havde de ca. 70 deltagere en både rar og hyggelig og informativ og oplysende eftermiddag under Christian Fægteborgs kyndige ledelse.

 

Antal billeder i kategori: 10
Kategori set: 5144x
 
Powered by Phoca Gallery