En generalforsamling lige efter de nye vedtægter - TIR 19 MAR 24

Logo bedste 500ppi 003399

For et år siden blev generalforsamlingen holdt på Hotel Sønderborg Strand efter i rigtigt mange år at have været holdt i Menighedshuset på hjørnet af Kongevej og Østergade. Det viste sig da, at Sønderborg Salen var meget velegnet til foreningens generalforsamling, så igen i år var der indkaldt til generalforsamling på Hotel Sønderborg Strand og dækket op i Sønderborg Salen.

Generalforsamlingen var den første efter vedtægtsændringerne for et år siden. De bestemmer nu, at der er to stemmer knyttet til hvert medlemskab, så ægtefæller har en stemme hver, mens enlige har to stemmer. For at kunne håndtere de nye afstemningsregler havde bestyrelsen indkøbt professionelle stemmesedler, der blev uddelt ved indgangen.

Der mødte lige omkr. 90 medlemmer op til generalforsamlingen. Det er næsten samme antal som for et år siden, men stadig lidt under, hvad der plejede at være af deltagere før Corona-pandemien. Ved en fejl var der blev dækket op til færre deltagere, så der var lidt panik på lige inden klokken syv, hvor hotellets personale i al hast fik dækket op til alle fremmødte.

Læs mere: En generalforsamling lige efter de nye vedtægter - TIR 19 MAR 24

Bustur til Vesterhavet - 10-12 SEP 24

Bustur over 3 dage til Vesterhavet

Mellem hav og fjord

TIR 10 SEP - TOR 12 SEP

TallinnNørre Vosborg

Prisen for turen er 3.895,- pr. person i dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelse er 498,- kr.

Tilmelding til turen sker senest TIR 25 JUN ved henvendelse til Sten Boye Poulsen på mail til  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller evt. på 40 86 08 47 med oplysning om fulde navn, adresse, mailadresse og telefonnummer for hver deltager.

Hvis nogle enlige vil dele et dobbeltværelse, og dermed slippe for at betale tillægget, koordinerer Sten Boye Poulsen gerne.

Tilmeldingen sker efter først-til-mølle princippet. Alle tilmeldte vil få svar på deres tilmelding.

Læs mere: Bustur til Vesterhavet - 10-12 SEP 24

Generalforsamling TIR 19 MAR 2024

Så er det tid til den årlige generalforsamling, der nu indkaldes efter reglerne i de nye vedtægter fra 2023.

Generalforsamlingen blev annonceret allerede i forbindelse med kontingentopkrævningen først i januar. Nu er aftenens program fastlagt, og der er truffet de nødvendige aftaler om de praktiske forhold.

For et år siden var vi afskåret fra at holde generalforsamlingen - som traditionen ellers har været - i Menighedshuset i Østergade. I stedet blev generalforsamlingen holdt på Hotel Sønderborg Strand til almindelig tilfredshed.

Derfor indkalder bestyrelsen nu til

Generalforsamling

 TIR 19 MAR 2024 kl. 19:00

Hotel Sønderborg Strand, Strandvej 1, Sønderborg

Læs mere: Generalforsamling TIR 19 MAR 2024

Bustur til Sachsen - Anhalt

Bustur over 5 dage til Sachsen - Anhalt

MAN 12 AUG - FRE 16 AUG

 

TallinnSchloss Wörlitz

Prisen for turen er 5.500,- pr. person i dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelse er 600,- kr.

Tilmelding til turen sker tidligst LØR 2 MAR ved henvendelse til Henning Jepsen på mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller evt. på 20 14 11 57 med oplysning om fulde navn, fødselsdato, adresse, mailadresse og telefonnummer for hver deltager. Meddel også, hvis der er allergi, vegetar eller andet, der skal tages hensyn til. 

Hvis nogle enlige vil dele et dobbeltværelse, og dermed slippe for at betale tillægget, koordinerer Henning Jepsen gerne.

Tilmeldingen sker efter først-til-mølle princippet. Alle tilmeldte vil få svar på deres tilmelding.

Læs mere: Bustur til Sachsen - Anhalt

Nu også med pladsreservering til foredrag!

Det er jo bare herligt, at der kommer så mange til de foredrag Historisk Samfund for Als og Sundeved arrangerer i samarbejde med Museum Sønderjylland. Men der er så den meget beklagelige risiko, at vi kan nå grænsen for, hvor mange mennesker brandmyndighederne tillader i Riddersalen.

Den grænse nåede vi beklageligvis ONS 31 JAN til foredraget om "Den sorte Dag ved Moulin". Da blev flere af de sidst ankomne afvist i porten og måtte vende hjem igen uden at få hørt det spændende foredrag.

Vi har nu overvejet, hvordan vi kan reduceret risikoen for at blive afvist i porten, Vi vil forsøge os med pladsreservation på forhånd. Det vil ikke være et krav, at der skal reserveres plads på forhånd, men det skal forstås som et tilbud til de medlemmer, der kommer langvejs fra og nødig skulle køre hjem igen med uforrettet sag. Det er yderst sjældent, at der må afvises gæster til arrangementerne, men det kan altså ske!

Teknisk vil det foregå på den måde, at vi skal "købe" billetter til foredraget. Museum Sønderjylland har tilrettet deres websted, så der ved køb af billetter nu også er en billet til venneforeninger som Historisk Samfund for Als og Sundeved til en pris af 0,00 kr.

Når vi har bekræftet "købet" af de meget billige billetter, vil vi modtage en mail som bevis på købet / reservationen. Den kan evt. vises fra telefonen i MuseumsButikken ved ankomsten. Men der skal altså stadig vises kvittering for betalt kontingent.

Læs mere: Nu også med pladsreservering til foredrag!