Kontingentbetaling for 2021

kontingentlogo21Nu skulle opkrævningerne til betaling af kontingent for 2021 være på vej ud til alle medlemmer af Historisk Samfund for Als og Sundeved.

Kontingentet er ikke forhøjet de seneste år, så også for 2020 er det kun 200,- kr. for årbog og foredrag og udflugter og ture og fri adgang til Sønderborg Slot og til Cathrinesmindes Teglværk. Så det er da billigt!

FRE 8 JAN blev kontingentopkrævninger udsendt gennem medlemssystemet til de 1195 medlemmer, der nu har fået indskrevet deres email-adresse i systemet. De øvrige 184 medlemmer vil modtage kontingentopkrævningen helt som alle foregående år i et brev med posten. De er sendt med PostNord, der jo ikke er kendt for at levere fra dag til dag!

Det er nu syvende gang, vi bruger regnskabs- og medlemssystemet fra MemberLink til kontingentopkrævning. Der blev gjort en del erfaringer de første år, så det ser ud til at alt forløber nemmere og nemmere fra år til år.

Læs mere: Kontingentbetaling for 2021

Årbogen for 2020 om Palæet i Augustenborg" er nu på vej

Nu er den flotte årbog for 2020 med titlen "Palæet i Augustenborg - fra prinsessebolig til kunstcenter" på vej ud til alle medlemmer af Historisk Samfund for Als og Sundeved. 

MAN 7 DEC var det "Store Pakkedag", hvor bestyrelsens flittige pakkehold mødtes på Sønderborg Slot og fik styr på pakning i kuverter og sortering i stabler efter lokaliteter. Der var i år 1374 årbøger, der skulle pakkes, og det tog lige godt to timer at få bøgerne gjort parate til afhentning af de lokalhistoriske foreninger, der hjælper med at få årbøgerne omdelt. Spejderne i Sønderborg havde hentet deres stak bøger og kuverter allerede søndag, og de vil nu selv pakke årbøgerne i år. Allerede mandag ved middagstid blev de fleste bogstakke kørt ud til omdelergrupperne, som straks vil gå i gang med at køre ud med årbøgerne til foreningens medlemmer.

De årbøger, der af en eller anden grund ikke kan afleveres, bliver returneret til og opbevaret til afhentning i MuseumsButikkenSønderborg Slot.

Medlemmer med adresse andre steder end på Als eller Sundeved får bøgerne sendt med PostNord, som bringer årbogen lige til døren.

aarbog2019 500

Læs mere: Årbogen for 2020 om Palæet i Augustenborg" er nu på vej

En noget anderledes generalforsamling - ONS 21 OKT 2020

logo til kuvert

Det blev en noget anderledes generalforsamling i år!

Den var traditionen tro indkaldt til TOR 19 MAR, men ugen inden lukkede landet som bekendt ned i selvforsvar mod corona-virus. ForretningsUdvalget skønnede, at det ville være uforsvarligt at afvikle generalforsamlingen som planlagt, og 12 MAR blev der udsendt meddelelse om, at generalforsamlingen måtte udsættes indtil videre.

Midt i juni mødtes bestyrelsen og besluttede i forventning om yderligere lempelser af restriktionerne, at generalforsamlingen kunne afvikles helt som oprindeligt planlagt, men ONS 21 OKT. Det blev oplyst til medlemmerne i begyndelsen af juli.

Den endelige indkaldelse til generalforsamlingen blev udsendt og annonceret ONS 23 SEP med de ændringer i forhold til den oprindelige indkaldelse, at mødestedet flyttes fra Menighedshuset til Sønderborg Slot, at det traditionelle kaffebord erstattes af en øl eller en vand, at der ikke bliver fællessang og at der bliver håndsprit og den påbudte afstand mellem stolene.

De seneste år har der været omkr. 100 deltagere til generalforsamlingerne i Menighedshuset, men i år havde blot omkr. 40 medlemmer mod på og lyst til at deltage i generalforsamlingen i Riddersalen på Sønderborg Slot med håndsprit og den påbudte meters afstand mellem stolene.

Læs mere: En noget anderledes generalforsamling - ONS 21 OKT 2020

Sidste chance for at få den nye årbog for 2020

Så er det ved at være sidste chance for at melde sig ind i Historisk Samfund for Als og Sundeved for at få den interessante nye årbog for 2020!
 
Vi er lige nu ved at rydde op i medlemsregisteret, så kun de medlemmer, der har betalt kontingent for 2020, får den kommende årbog for 2020.
 
Som oplyst i vores Handelsbetingelser gælder der særlige regler ved indmeldelse her sidst på året i forbindelse med udsendelse af årbogen.
 
Ved indmeldelse i perioden mellem udsendelse af foreningens årbog og udsendelse af opkrævning af kontingent først i det nye år, skal der ikke betales kontingent for indeværende år ved indmeldelsen, men først ved kontingentopkrævningen først i det nye år.
 
I år har vi sat skæringsdatoen til SØN 15 NOV. Derfor vil indmeldelser efter 15 NOV ikke udløse en kontingentopkrævning - men så heller ikke give ret til en årbog!
 

Så sidste chance for indmeldelse i 2020 med ret til årbogen for 2020 er altså
SØN 15 NOV 2020!

 
 

 

Begrænset deltagerantal til foredraget om "Tre grænselandsskæbner"

Opdatering FRE 02-10-2020:

Museum Sønderjylland har nu meldt ud, at der kun må være 75 personer i Riddersalen.

Vi har besluttet, at adgangen til foredraget så må blive efter først-til-mølle-princippet.

Der er derfor ingen tilmelding på forhånd!

Men mød i god tid!

Dørene åbnes kl. 18:30.

 

Historisk Samfund for Als og Sundeved indbyder alle interesserede til efterårets første foredrag:

 

Tre grænselandsskæbner

 

Foredrag ved Flemming Nielsen

ONS 7 OKT

19:00

Riddersalen - Sønderborg Slot

 FlemmingNielsen

Tidligere journalist ved Radio Syd, Flemming Nielsen vil fortælle om sine tipoldeforældre Anne Helene og Paul og om deres dramatiske liv i det sydlige Sønderjylland og om sin morfar, Johan og hans deltagelse i Første Verdenskrig.

Flemming Nielsen fortæller på sit eget websted - flemmingfortaeller.dk - om sig selv og sin foredragsvirksomhed med en udførlig omtale af foredraget "Tre grænselandsskæbner".

Læs om Flemming Nielsen og han liv og karriere lige her link

... og om hans foredragsvirksomhed og om foredraget "Tre grænselandsskæbner" lige her link