Billeder fra turen til BevaringsCenter Sønderjylland - LØR 18 JUN 2022

Billedserien indeholder 46 billeder fra turen til BevaringsCenter Sønderjylland, Tørning Mølle og BesøgsCenter Skamlingsbanken i strålende sol lørdag den 18. juni 2022.

Djursland19 38

Tre af deltagerne på turen tog en række billeder i løbet af dagen og har venligst stillet deres billeder til rådighed for foreningens medlemmer til gennemsyn og evt download. De tre fotografer er Jens Madsen, Sten Boye Poulsen og Jens Verner Nielsen. De originale billeder er af høj kvalitet, men til brug på webstedet er billederne stærkt tilpasset til nem og hurtig visning. Der er også denne gang foretaget et udvalg til en overskuelig mængde billeder. Udvælgelsen af billederne er foretaget efter der princip, at der gerne skulle være turdeltagere med på billedet. Det er ikke lykkedes særligt godt denne gang, så der er også en del billeder uden turdeltagere. Billederne bliver vist i kronologisk orden. Billedseriens enkelte billeder har ikke originalernes størrelse eller skarphed og er derfor ikke særligt egnede til download og udskrivning.
 
Billedserien fra turen til BevaringsCenter Sønderjylland m.fl. kan findes lige her linkNy artikel om foreningens historie

Siden etableringen af Historisk Samfund for Als og Sundeveds websted på adressen www.hsaos.dk har der på forsiden været et menupunkt, der hed "Forhistorien". Det var et link til en meget, meget kort oversigt over foreningens historie siden starten i 1908. Det har længe været et ønske at få en længere og mere grundig fremstilling af foreningens omskiftelige historie.

Det har vi så fået nu, takket være "Sønderjysk Skoleforening" og vores formand, Frede Tychsen.

Redaktionen af "Sønderjysk Almanak", som jo udgives af "Sønderjysk Skoleforening", besluttede, at det overordnede tema for artiklerne i almanakkens 28. udgave for 2021 skulle være "De passer på fortiden". I den forbindelse henvendte redaktionen sig til vores formand om at bidrage med en artikel om Historisk Samfund for Als og Sundeved. Med afsæt i foreningens årbog for 2009 - "Lokal-, regional- og rigshistorie gennem 100 år" af Inge Adriansen.og Peter Dragsbo - skrev Frede Tychsen en længere artikel, som så blev offentliggjort i almanakkens udgave for 2021.

PrinzHeinrich500
Hotel Prinz Heinrich
Den første start på et museum i Sønderborg var et lejet værelse på første sal af Hotel Prinz Heinrich i Store Rådhusgade 3, hvor senere Restaurant Zanzibar fik til huse.

Denne artikel har vi nu fået lov til at bruge på foreningens websted, så det gamle menupunkt "Forhistorien" er nu erstattet af et nyt menupunkt "Foreningens historie" med forbindelse til den nye artikel. Artiklen kan have interesse for både gamle og nye medlemmer, og den præsenterer foreningen for de, der overvejer at melde sig ind i Historisk Samfund for Als og Sundeved.

Det bliver så spændende se se, hvornår den nye side - Foreningens historie - når de 14.171 klik / læsninger, som den gamle side - Forhistorien - nåede at få!

Den nye artikel om foreningens historie ligger lige her link

Bustur til Oslo - historie, kunst og kultur

Bustur over 5 dage til Oslo

- med fokus på historie, kunst og kultur

TOR 25 AUG - MAN 29 AUG

TallinnRådhuset i Oslo

Prisen for turen er 6.349,- pr. person i dobbeltværelse inkl. halvpension. Tillæg for enkeltværelse er 1.400,- kr.

Tilmelding til turen sker tidligst MAN 7 FEB ved henvendelse til Henning Jepsen på mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller evt. på 20 14 11 57 med oplysning om fulde navn, fødselsdato, adresse, mailadresse og telefonnummer for hver deltager.

Tilmeldingen sker efter først-til-mølle princippet. Alle tilmeldte vil få svar på deres tilmelding.

Læs mere: Bustur til Oslo - historie, kunst og kultur

Bustur til Kongernes Nordsjælland fra 6. til 8. september 2022

Bustur over 3 dage til Kongernes Nordsjælland

- kunst, kultur og seværdigheder

TIR 6 SEP - TOR 8 SEP

TallinnJægerspris Slot

Prisen for turen er 4.225,- pr. person i dobbeltværelse inkl. halvpension. Tillæg for enkeltværelse er 770,- kr.

Tilmelding til turen sker tidligst ONS 16 MAR ved henvendelse til Sten Boye Poulsen på mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller evt. på telefon 40 86 08 47 med oplysning om navn, adresse og telefonnummer for hver deltager.

Sæt allerede nu X i kalenderen for tilmeldingsdato og for rejsedatoer!

Tilmeldingen sker efter først-til-mølle princippet. Alle tilmeldte vil få svar på deres tilmelding.

Læs mere: Bustur til Kongernes Nordsjælland fra 6. til 8. september 2022

Kontingentbetaling for 2022

kontingentlogo21Nu skulle opkrævningerne til betaling af kontingent for 2022 være på vej ud til alle medlemmer af Historisk Samfund for Als og Sundeved.

Kontingentet er ikke forhøjet de seneste år, så også for 2022 er det kun 200,- kr. for årbog og foredrag og udflugter og ture og fri adgang til Sønderborg Slot og til Cathrinesmindes Teglværk. Så det er da billigt!

FRE 7 JAN blev kontingentopkrævninger udsendt gennem medlemssystemet til de 1164 medlemmer, der har indskrevet deres email-adresse i systemet. De øvrige 168 medlemmer vil modtage kontingentopkrævningen helt som alle foregående år i et brev med posten. De er sendt med PostNord, der jo ikke er kendt for at levere fra dag til dag!

Det er nu ottende gang, vi bruger regnskabs- og medlemssystemet fra MemberLink til kontingentopkrævning. Der blev gjort en del erfaringer de første år, så det ser ud til at alt forløber nemmere og nemmere fra år til år.

Læs mere: Kontingentbetaling for 2022