Årbogen for 2022 om Frederik Visbys billeder fra 1864 er nu på vej

Årbogen for 2022 med titlen "Frederik Visbys billeder fra krigen 1864" er nu på vej ud til medlemmerne af Historisk Samfund for Als og Sundeved. 

MAN 28 NOV var det "Store Pakkedag", hvor bestyrelsens flittige og efterhånden ret så rutinerede  pakkehold mødtes på Sønderborg Slot og fik styr på pakning i kuverter og sortering i stabler efter lokaliteter. Der var i år 1274 årbøger, der skulle pakkes. Det tog lige nøjagtigt halvanden time at få bøgerne gjort parate til afhentning af spejderne og af de lokalhistoriske foreninger, der igen i år hjælper med at få årbøgerne omdelt. Allerede samme eftermiddag blev de fleste bogstakke kørt ud til omdelergrupperne, som straks vil gå i gang med at køre ud med årbøgerne til foreningens medlemmer.

Medlemmer med adresse andre steder end på Als eller Sundeved får bøgerne sendt med PostNord, som bringer årbogen lige til døren. 

Aarbog22 58kb De årbøger, der af en eller anden grund ikke kan afleveres, bliver returneret til og opbevaret til afhentning i MuseumsButikkenSønderborg Slot.

Årbogen for 2022 er skrevet af Erik Housted, der også skrev årbogen for 2018 med titlen "Skanser" om befæstningsanlæg omkring Sønderborg. Denne gang har Erik Housted opsporet historierne bag en række akvareller af Frederik Visby, der var malende tandlæge i Aarhus til sin død som næsten 87 årig i 1926. Billederne blev i 2020 overdraget til museumsafdelingen på Sønderborg Slot af foreningen Kastellets Venner.

Bogen slutter som sædvanligt med årsberetninger for Museum Sønderjylland - Sønderborg Slot og for Historisk Samfund for Als og Sundeved. Som altid udgives årbogen i samarbejde med Museum Sønderjylland - Sønderborg Slot.

Bogen er nummer 100 i skriftrækken Fra Als og Sundeved, der siden 1926 har været udgivet af Historisk Samfund for Als og Sundeved i stadigt tættere samarbejde med de skiftende organiseringer af museet på Sønderborg Slot. Forsiderne af alle 100 udgivelser i skriftrækken kan ses lige her link

Medlemmer af Historisk Samfund for Als og Sundeved kan købe supplerende eksemplarer f.eks. til gaver til en særlig medlemspris i Museumsbutikken på Sønderborg Slot

OBS! Husk at medlemskab skal dokumenteres ved alle henvendelser i Museumsbutikken på Sønderborg Slot - enten med udskrift af den tilsendte kvittering eller med en udskrift af kontoudtog fra banken - eller ved at gemme kvitteringen på telefonen!