Bustur til Kongernes Nordsjælland fra 6. til 8. september 2022

Bustur over 3 dage til Kongernes Nordsjælland

- kunst, kultur og seværdigheder

TIR 6 SEP - TOR 8 SEP

TallinnJægerspris Slot

Prisen for turen er 4.225,- pr. person i dobbeltværelse inkl. halvpension. Tillæg for enkeltværelse er 770,- kr.

Tilmelding til turen sker tidligst ONS 16 MAR ved henvendelse til Sten Boye Poulsen på mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller evt. på telefon 40 86 08 47 med oplysning om navn, adresse og telefonnummer for hver deltager.

Sæt allerede nu X i kalenderen for tilmeldingsdato og for rejsedatoer!

Tilmeldingen sker efter først-til-mølle princippet. Alle tilmeldte vil få svar på deres tilmelding.

 - - - o o o 0 0 0 0 0 o o o - - -

Mellem kongelige skove i bjergtagende naturområder gemmer Nordsjælland på mange af den danske kongeslægts residenser og
besiddelser og enestående kulturhistorie. Området har i århundreder været de danske kongers fristed, hvor de slappede af og dyrkede
yndlingssporten – jagten.

På denne tur med vores kyndige turguide Tom Specht besøger vi et nøje udvalgt udpluk af stederne og krydrer det med besøg på kunst- og kulturhistoriske museer.

Turens højdepunkter bliver:

Ledreborg Slot
Nationalpark Kongernes Nordsjælland
Jægerspris Slot
Esrum Kloster & Møllegaard
Frederiksborg slot
Tegners Skulpturpark
Willumsens museum
Selsø Slot

Turen er arrangeret i samarbejde med Panter Rejser.

 

Program for turen

TiR 6 SEP: Ledreborg Slot og Jægerspris Slot
Vi starter fra Sønderborg slot og får undervejs mod Sjælland et rundstykke med kaffe/te. Første sted, vi besøger, er Ledreborg slot tæt ved bunden af Roskilde fjord. Der har været borg siden 1100-tallet, men det nuværende byggeri er fra 1740-45 og blev bygget til lensgreve Johan Ludvig Holstein og har været i familien Holstein-Ledreborgs eje siden da.
Derfra går turen til Jægerspris slot hvor vi besøger grevinde Danner og Frederik VII’s mindestuer, der står, ligesom da parret boede her. Vi hører den spændende historie om den viljefaste grevinde, der fik så stor betydning for dansk børneforsorg. Derfra går turen til Frederiksværk og vores hotel for indkvartering og middag. Efter middagen ser vi, om vi kan få en aftale om at komme ind på Krudtværksmuseet.

ONS 7 SEP: Frederiksborg slot, Fredensborg slot, Tegners Museum og Esrum Kloster
Fra hotellet går turen til Frederiksborg Slot i Hillerød. Dette slot blev påbegyndt af kong Frederik II i 1560 og - med en del ændringer - færdiggjort af sønnen Christian IV. Det overdådige pragtslot er rigt på detaljer og imponerende kunsthåndværk såvel ude som inde. I mere end 200 år boede og benyttede de danske konger Frederiksborg Slot.Kongehuset benytter stadig slotskirken til kirkelige handlinger - for eksempel blev prins Joachim og Alexandra viet her i 1995. Godt 200 år efter opførelsen af slottet anlagde kong Frederik IV en pompøs barokhave efter datidens mode. Vedligeholdelsen var meget bekostelig, så efter en årrække blev haven nedlagt. Det var dog et stort ønske gennem tiden at genskabe haven, og i 1996 lykkedes det at rejse kapitalen, og haven blev atter en realitet. Vi ser både slottet og den smukke barokhave.
Næste sted ser vi udefra, nemlig Fredensborg Slot ved Esrum Sø. Dette slot har i mange år haft særstatus som regentparrets mest benyttede residens, og Kancellihuset var tidligere Kronprinseparrets residens på Fredensborg. Det smukke barokslot fra 1700-tallet danner ofte rammen om større officielle statsbesøg og familiebegivenheder i kongefamilien. Slotshaven er et af Danmarks største historiske haveanlæg. De lange lige alléer, som udgår fra slottet i stjerneform, er et træk fra havens oprindelige franske barokstil. Alléerne blev genskabt i 1970’erne til 1990’erne som et dansk eksempel på den pompøse stil, som kendes fra Versailles ved Paris.
Derefter op langs østsiden på Esrum Sø hvor vi, for enden af søen besøger Cistercienser-ordenens Esrum Kloster og klosterhave samt Møllegaard.
Herefter sceneskift og dagens sidste besøg ved Rudolf Tegners Statuepark, som ligger smukt tæt ved Dronningemølle og giver os historien om en af Danmarks omdiskuterede billedhuggere og et indblik i hans værker.

TOR 8 SEP: Willumsens museum, Selsø Slot og hjemrejse
Vi starter dagen med et besøg på Willumsens Museum i Frederikssund. Her er samlet billedkunstneren J.F. Willumsens egne værker samt hans samling af blandt andet europæiske, asiatiske og afrikanske værker. Derfra går turen til Hornsherred og Herregårdsmuset Selsø Slot, som har rødder tilbage til 1200-tallet. Hovedbygningen fra 1576 er i dag et fondsdrevet museum og med et prægtigt interiør med franske papirtapeter, riddersal, køkken med åbent ildsted og et af Danmarks bedst bevarede barokrum.
Efter besøget sættes kursen mod Fyn og Jylland. Undervejs holder vi ind ved Den gamle Grænsekro for middag inden hjemkomst til Sønderborg Slot..
 

- - - o o o 0 0 0 0 0 o o o - - -

Akershus_Oslo
Riddersalen på Frederiksborg Slot

 

Praktiske oplysninger

Hotel

scandic oslo city

Hotel Frederiksværk

Hotel Frederiksværk er byens fornemme hotel, og har fungeret som sådan siden opførelsen i starten
af 1800-tallet.
Bygningen er således bærer af en mere end 200 år gammel levende fortælling. Hotellet ligger 100 meter
fra Industrimuseet Frederiks Værk.
Alle værelser er med wc og bad og har gratis wi-fi. God restaurant og bar/lounge.

 Læs mere om hotellet lige her link

Priser
Pr. person i dobbeltværelse    Kr. 4.225,-
Tillæg for enkeltværelse          Kr.    770,-

Inkluderet i prisen
Kørsel i moderne 4* turistbus
Bussen er bemandet med dygtig og rutineret chauffør
Alle regler om køre- og hviletid overholdes
1 x rundstykke og kaffe/the på udrejsedagen
✓ 2 x overnatning på  Hotel Fredriksværk
✓ 2 x middag
✓ 2 x morgenbuffet
✓ 1 x aftensmad på Den Gamle Grænsekro
3 x frokostsandwich inkl. øl/vand
Entré til Ledreborg
Entré til Jægerspris slot
Entré til Willumsens Museum
Entré til Frederiksborg slot
Entré til Esrum Kloster & Møllegaard
Entré til Selsø slot
Afgifter, udvidet ansvarsforsikring og bidrag til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen
Yderligere måltider, drikkevarer, entréer etc.

Betaling
Panter Rejser fremsender rejsebevis med oplysninger om depositum kr. 1.000,-, der betales inden 8 dage efter modtagelse af rejsebevis og restbeløbet betales senest 60 dage før afrejse.

Diverse
Vær opmærksom på at man ved deltagelse i foreningens rejser skal være selvhjulpen.
I Norge benyttes Norske kroner. Mange steder er blevet kontantfrie og vi anbefaler derfor at medbringe et internationalt kreditkort.

Yderligere oplysninger
Panter Rejser anbefaler, at man tegner afbestillings- og rejseforsikring, der kan bestilles hos Panter Rejser (Europæiske Rejseforsikring) eller hos eget forsikringsselskab.
Panter Rejser tager forbehold for eventuelle nødvendige ændringer i programmet.
Panter Rejser er teknisk arrangør og medlem af Rejsegarantifonden nr. 1524.
Panter Rejsers generelle bestemmelser er gældende.
Panter Rejser sender rejsebevis gratis pr. mail eller almindelig post. Quickbrev koster 50,- kr.
Læs selv mere om Panter Rejser lige her link

Panter Rejsers folder med alle oplysninger om turen kan hentes lige her link

Eventuelle spørgsmål besvares ved henvendelse til Sten Boye Poulsen med mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på telefon 40 86 08 47 eller - eller ved at hente turbeskrivelsen lige her link