Sønderborg Slot i 800 år

slot800aarMuseets gamle udstilling om slottets bygningshistorie er gennem de seneste måneder blevet omorganiseret og nyopstillet. Dette arbejde er nu færdigt, og resultatet præsenteres for offentligheden TOR 16 JUN.

Den officielle åbning af den nyopsatte udstilling foretages kl. 13:30 af borgmester Erik Lauritzen, hvorefter musseet vil være vært for en lille forfriskning.

Men allerede kl. 13:00 vil et hold "skuespillere" i påklædninger fra forskellige perioder i slottets fortid befolke slottet til illustration af slottets fortid: Hertugfolk og håndværkere og andet godtfolk fra middelalder og renæssance og tyske soldater fra kejsertiden. Der bliver masser af oplevelser for alle aldre. Slottets tidligere beboere vil kunne opleves fra 13:00 til 16.:00.

Den nye udstilling hedder ”Sønderborg Slot i 800 år”. Den fortæller slottets historie på en ny måde og med nyt indhold. Montrer og tavler mødes med et digitalt touchboard og lyttestationer, og der er blevet plads til helt nye historier om tiden som lazaret, som tysk kaserne og som interneringslejr ved siden af de klassiske om borg og hertuger.

Der er gratis adgang til arrangementet, og alle er velkomne.

... og medlemmer af Historisk Samfund for Als og Sundeved har jo altid gratis adgang til museet på Sønderborg Slot.

{flike id=353}