Brug af persondata

EUs persondataforordning blev gældende lov i hele EU 25 MAJ 2018
 
Historisk Samfund for Als og Sundeved er i forordningens forstand dataansvarlig og databehandler, der udfører databehandling af medlemmernes persondata og derfor underlagt persondataforordningens bestemmelser.
 
Det overordnede mål med persondataforordningen er at sikre den enkeltes ret til og ejerskab af egne persondata. Den enkelte kan så bytte sine data for en modydelse som f.ex. et medlemskab af en forening.
 
Den enkelte bevarer sit principielle ejerskab og ret til at kende til brug af sine data, og dermed rettigheder til at få rettet i sine data og til at få slettet sine data.
 
Historisk Samfund for Als og Sundeved må som databehandler i forordningens forstand kun databehandle - indsamle, gemme, udveksle, slette - persondata i det omfang, det er nødvendigt for at yde modydelsen - altså medlemskabet.
 
Men der er altså nok ikke er nogen databehandler i hele Europa, der udfører mindre databehandling end Historisk Samfund for Als og Sundeved. Vi databehandler kun, hvad det enkelte medlem selv har oplyst og bruger kun dataene til den helt nødvendige drift af foreningen.
 
Som dataansvarlig har Historisk Samfund for Als og Sundeved en dokumentationspligt over for medlemmerne til at oplyse om, hvilke data vi indsamler, og om hvordan vi behandler og gemmer og udveksler og sletter disse persondata.
 
Historisk Samfund for Als og Sundeved har valgt at opfylde denne dokumentationspligt over for medlemmerne ved at formulere en privatlivspolitik, der beskriver vores databehandling af medlemmernes persondata og offentliggøre denne privatlivspolitik på foreningens websted www.hsaos.dk.
 
privatlivspolitik
 
Det direkte link til den nye privatlivspolitik er lige her link